June milestone

The final milestone before the final target was reached this morning. The target was 72 kg and I ended up with 70.7 kg this morning since I did not want to take any chances and fail by 0.1 kg or so 🙂

The idea was to get rid of fat, not muscle tissue, and that seems to have succeeded. The weight loss so far is about 11 kg and it seems to be mostly fat if I should believe the scales and the dead lift results.

The strategy in May was very basic, i.e. trying to get as many days as possible with a negative calorie balance by getting the cardio done in the morning (usually on a crosstrainer) and the resistance training during lunch meanwhile eating as before. The resistance training was a basic half-split with either upper or lower body exercises. I tried to do at least one of the major basic exercises (in my case; dead lifts, squats, bench press, military press) on a daily basis.

May was a month with a quite a lot of cheating with too many tempting hotel breakfasts and restaurant visits in Barcelona and Venice. Anyway, some progress was made and the body definitely got some days of extensive energy input as well which potentially could have helped to keep the BMR reasonable. The strategy regarding the food is also simple in theory, go high on protein and low on carbs and don’t over eat too often. Research is pretty clear that it is easier that way, especially when it comes to keeping the weight under control in the long term, due to a number of factors.

June will hopefully be a month with some further moderate progress. Nothing radical, just some slow steady steps towards the previously defined target of 70 kg.

This entry was posted in hÀlsa and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to June milestone

 1. Gunnel öhman says:

  Hej Jonas och Tanya,
  Det Àr jÀttelÀnge sen jag hade kontakt med er, men de gÄnger jag satte mig i kÀllaren och gick in pÄ Skype lyckades jag aldrig nÄ er. Hur som helst fick ni brev med pengar som jag skickade för present till Sonja. Nu sÀger man att det Àr massor med brev som försvinner , gÄr till fel adress hÀr i Sverige. Sonja Àr vÀl stor och duktig och snart tre sprÄkig.
  Du har varit mycket karaktĂ€rsfast som lyckats gĂ„ ner 2 storlekar, det blir till att skaffa nya klĂ€der, men det gör vĂ€l du sĂ„ gĂ€rna. Vi Ă€ter för mycket god mat och stora portioner, men Ă€r flitiga besökare pĂ„ Friskis och Svettis och av nĂ„n underlig anledning kommer vi fortfarande in i vĂ„ra klĂ€der. Har ni haft nĂ„gra planer att bygga ut ert hus. TvĂ„ av vĂ„ra grannar mittemot har pĂ„ sĂ„ sĂ€tt fĂ„tt tvĂ„ rum, bĂ„de i markplan och under. Det ser vĂ€ldigt snyggt ut. Men det gĂ€ller ju att fĂ„ byggn.tillstĂ„nd ocksĂ„. Kommer att vara hemma till mitten av juli dĂ„ vi Ă„ker till Norrbotten och landar hos Ronny Liljeholmen i Alhamn. Vi skall Ă„ka med hans bĂ„t ut i LuleĂ„ skĂ€rgĂ„rd vilken jag aldrig varit i. Vi har bestĂ€llt fint vĂ€der och jag förvĂ€ntar mig rapport frĂ„n honom nĂ€r hjortronen Ă€r fĂ€rdiga. Jag Ă€lskar att plocka bĂ€r och vi brukar alltid ha ett stort förrĂ„d i frysen. I aug. blir det nog nĂ„gon ny resa, vi har pratat om Sardinien. Vi mĂ„r bra, Raoul har börjat fĂ„ problem med höger höft. Det Ă€r inte bra eftersom han cyklar överallt. HĂ€mtar alltid kĂ€llvatten, vilket kommer ur en sandĂ„s i skogen. Högsta kvalitĂ© enligt prover och det tar honom en timme att ta sig dit. SĂ„ smĂ„ningom blir det höftoperationer enligt röntgen. Johnny Öhman i Gbg kommer att operera bort prostatan den 13 juni. Han har fĂ„tt prostata cancer endast 54 Ă„r gammal. Det Ă€r hemskt med cancer, verkar vara en folksjukdom.
  Raoul har försökt sÀlja sin motorcykel, men marknaden Àr överfull av sÀljare, sÄ han fÀl avregistrera den. Just nu kliver han pÄ stÀllningar och tvÀttar och mÄlar vindskivor under taket, skall ocksÄ lÀgga nya plattor pÄ förstubron. Nu vet jag inget mer. Brevet frÄn kolonien som Vresvik skrev. Underbart vÀder och naturen blir bara vackrare för varje Är. Gunnel. Raoul hÀlsar sÄ mycket.

  ,

  • jonas says:

   Hej Gunnel och Raoul! Tack för den hÀlsningen. LÄt oss göra ett nytt försök med Skype. Sonja och jag ska försöka ringa om vi fÄr möjlighet pÄ dagens kvÀllspromenad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *